Nieuw album
RAIF

PRE-ORDER NOW

Marlene Bakker

is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.

Met optredens zoals tijdens de Nacht van Noord en het Bevrijdingsfestival Groningen heeft Marlene al behoorlijke bekendheid gemaakt. Haar uitvoering van ‘Wondern van mien stee’, een Groningse vertaling van Adele’s 'Hometown Glory', bereikte een groot publiek en zorgde ervoor dat ze regelmatig op de radio wordt gedraaid. De single ‘Loat Grunnen nait zakken’ (over de aardbevingen in Groningen) werd zelfs geciteerd in de Tweede Kamer! Ook het duet ‘Òfschaaid’ dat ze samen met Edwin Jongedijk zingt is niet onopgemerkt gebleven. De single bereikte in 2017 een nummer 1 notering in de Noord 9 van RTV Noord.

Op 10 november verschijnt Marlene’s single 'Waarkhanden' van haar langverwachte debuutalbum getiteld RAIF. Ze schreef dit lied samen met Bernard Gepken die ook het album heeft geproduceerd. ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengt in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied. Vooral in 'Waarkhanden' komt dit terug."

Het album is geproduceerd door Bernard Gepken en gemixed door Luuk Cox in de ICP Studios te Brussel. Op het album spelen niet de minste muzikanten mee. Nicky Hustinx (drums), Arjen de Bock (toetsen), Bernard Gepken (gitaar) en Reyer Zwart (bas) hebben ieder op hun eigen unieke wijze een prachtige bijdrage geleverd. Laatstgenoemde schreef ook de strijkersarrangementen die onder andere in 'Waarkhanden' te horen zijn.

In 2018 tourt Marlene met RAIF door het land en laat ze horen hoe mooi en poëtisch het Gronings is.

live

zo 5 nov.
2017
Marlene Bakker
Grunneger Dainst in de Lutherse Kerk
AmsterdamLink
Amsterdam
vr 10 nov.
2017
Single release 'Waarkhanden' met videoclip van debuutalbum RAIF

Groningen
Groningen
za 11 nov.
2017
Marlene Bakker
RTV Noord Cafe Martini
15:20
GroningenLink
Groningen
do 25 jan.
2018
Marlene Bakker
Groninger Dichters @ Godert Walter
19:00
GroningenLink
Groningen
do 15 feb.
2018
'Aigenhaimers serie' met Marlene Bakker & Martin Korthuis
Theater 't Kielzog
HoogezandLink
Hoogezand
zo 25 feb.
2018
Marlene Bakker
Cafe Hammingh
15:30 - 17:30
GarnwerdLink
Garnwerd
vr 23 mrt.
2018
Gastoptreden Marlene Bakker bij Edwin Jongedijk
Van Beresteijn
VeendamLink
Veendam
za 19 mei
2018
Marlene Bakker
Cultuurwerkplaats BC
BorgercompagnieLink
Borgercompagnie